Szili hülyének nézi a választót? Szerinte kavarás!

Seres Mária még mindig az EP-választás napján szeretne népszavazást

Seres Mária továbbra is azt szorgalmazza, hogy az EP-választások napján tartsák a képviselői költségtérítésről szóló népszavazást.

2009.03.27 15:57MTI

A referendumot kezdeményező Seres Mária pénteken Budapesten az MTI-nek azt mondta, szerinte nem lenne jó megoldás külön tartani a népszavazást és az EP-választást.

"Én az elejétől kezdve a népszavazást minimális költséggel szerettem volna" - hangsúlyozta.

Mint emlékeztetett: korábban levélben kérte Szili Katalin házelnököt arra, hogy segítsen elhárítani azt a törvényi akadályt, amely kizárja a népszavazás megrendezését az európai parlamenti választásokkal egy időben.

Válaszlevelében a házelnök közölte: a házbizottsági ülésen valamennyi frakció elutasította ezt a kérést, indoklásuk szerint "megzavarja" a választót az, ha nem csak a népszavazásról kell szavaznia.

Seres Mária szerint ez elfogadhatatlan, hiszen komoly pénzről van szó: ötmilliárd forintról.

Az aláírásgyűjtés kezdeményezője rámutatott: február 12-én adta át az Országos Választási Bizottságnak több mint hatszázezer aláírást, amelyből a testület több mint 530 ezret talált érvényesnek.

Arra a kérdésre, számít-e arra, hogy valamelyik párt a kezdeményezés mellé áll, Seres Mária azt mondta: eddig egyetlen egy képviselő sem volt, aki támogatta volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.