Folytatódhat a négyes metró építése!

Végre! Jövő héten újra fúrják az alagutat!

Újra fúr a Bamco: a kivitelező megegyezett a 4-es metró alagútépítési munkáiról a BKV-val. A cégcsoport várhatóan jövő héten kezdi újra a munkát.

2009.04.29 08:34Népszabadság

A Népszabadság értesülései szerint a BKV metróprojekt-igazgatósága végül nem engedett a Bamco követelésének, bár a konzorcium korábban 35 milliárd értékű többletmunka szakmai felülvizsgálatát követelte.

Megegyezett a színfalak mögött a metróalagutat építő Bamco és a BKV, így már a jövő héten folytatódhat a munka - értesült a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy a BKV metróprojekt igazgatósága végül nem engedett a Bamco 35 milliárd forintos követelésének, bár az újságnak egyelőre egyik oldalról sem nyilatkoztak hivatalosan.
 
Közben állítólag feszültség támadt a közlekedési vállalat és a főváros vezetői között. A lap szerint a BKV menedzsmentje hajlandó lett volna néhány milliárd forintot kifizetni az építő cégnek, erről múlt hétfőn tárgyaltak is volna, ám a tervezett egyeztetésről a Városházán nem tudtak. A fővárosban azt sem értik, hogy a tárgyalásokat miért Felsmann Balázs vezette volna. Az egykori Gazdasági és Közlekedési Minisztérium volt szakállamtitkára korábban 7 millió forintos tanácsadói és elemzői szerződést kötött a BKV-val.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.