Kihelyezett kormányülés Gödön

Szóba sem került a kormányátalakítás kérdése

Az elmúlt másfél év kormányzását és a következő időszak feladatait beszélte át a kormány és a két koalíciós párt frakcióvezetője a gödi kihelyezett kormányülésen szerdán - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-vel az ülés után szerdán este.

2008.01.31 08:51MTI

Elmondta: nyugodt, alapos, elemző és tervező vita folyt, amelyhez valamennyi kormánytag hozzászólt. Ennek eredményeként a kormány részletezte a törvényalkotási menetrendből adódó feladatokat, meghatározta főbb irányait, amelyekről a jövő hét végéig tájékoztatást ad. Politikai helyzetértékelés is folyt - tette hozzá, - a kormány úgy ítélte meg, hogy az elmúlt másfél év politikája megteremtette a lehetőséget, hogy az első szakaszt lezárhassák és új politikai hangsúlyokat fogalmazhassanak meg.

Daróczi Dávid közölte, a miniszterelnök erről fog beszélni évindító beszédében az Országgyűlésben. Tájékoztatása szerint a fő hangsúlyokat a foglalkoztatás bővítése, a gazdasági növekedés az egyensúly megtartásával - beleértve az adórendszer átalakítását - kapják, valamint az, hogy több lehetőséget adjanak a leszakadóknak az oktatásban, kultúrában és a közművelődésben is. Utóbbi területen a kormány még ebben az évben konkrét intézkedéseket hoz - mondta. Az MTI kérdésére a kormányszóvivő elmondta, a vita konstruktív és érdemi volt, nyoma sem volt a kormány működését és munkáját veszélyeztető ellentéteknek.

Szóba sem került a kormányátalakítás kérdése, ez nincs napirenden - fűzte hozzá. Az MTI információi szerint a kormányülésen elbúcsúztak a távozó kabinetfőnöktől, Gál J. Zoltántól és Szetey Gábortól, a szintén távozó személyügyi államtitkártól, mindkettőjük munkáját megköszönte a miniszterelnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.