Túlórapénzüket akarják!

Demonstrációt szerveznek a tűzoltók

Demonstrációt szervez a Legfelsőbb Bíróság épülete elé a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete a tűzoltók kifizetetlen túlórapénze miatt.

2009.04.09 19:30MTI

Hócza György ügyvivő az MTI-nek elmondta: a tiltakozó akciót eredetileg április 22-ére tervezték, de pár héttel elhalasztják, mert a tűzoltók április 18-án csatlakoznak ahhoz a demonstrációhoz, amelyet a közszférában dolgozók a béren kívüli juttatások megadóztatása ellen tartanak

Az ügyivő korábbi közlése szerint a HTFSZ tagságát érintően 81 városban zajlanak perek a kifizetetlen túlóra miatt, de a szakszervezet hiába vár jogegységi döntésre. Hócza György mintegy 10 milliárd forintra becsülte azt a követelést, ami a tűzoltóknak túlórapénzként a heti 48 órán felüli munkáért jár. A szakszervezet harcol azért is, hogy ne 48 órás, hanem - miként az Európai Unióban máshol - 40 órás legyen a tűzoltók elismert heti munkaideje, mégpedig visszamenően, az ország uniós csatlakozásától kezdve. 

Ennek alapján további mintegy 16-18 milliárd forint túlórapénzt követelnek a tűzoltók - tette hozzá. A húsz éve alapított szakszervezet ünnepi rendezvényén 204 küldött képviselte a 4318 aktív és a mintegy 600 nyugdíjas tagot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.