Fidesz még mindig előre hozná a választásokat

Fidesz: zöld utat kapott a brutális megszorító csomag

A Fidesz szerint zöld utat kapott az MSZP minden eddiginél brutálisabb megszorító csomagja, s újra összeállni látszik az MSZP-SZDSZ koalíció. A legnagyobb ellenzéki párt Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltté választására ismét az előre hozott választások követelésével reagált.

2009.04.05 18:18MTI

A Fidesz vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: komolytalan az a párt, amelyben két héten belül két pártelnököt is választanak, 90 százalék körüli eredménnyel

A párt véleménye szerint az MSZP továbbra is az emberek ellen politizál, akár Gyurcsány Ferenc, akár Bajnai Gordon, akár Lendvai Ildikó irányítja őket. 

A szocialisták vasárnapi kongresszusán a Fidesz szerint egyértelművé vált, hogy az MSZP programja a brutális megszorítások programja. Az a megszorító csomag, amelyre a szocialisták vasárnap hűségesküt tettek, és amelynek végrehajtására az ellenzéki párt szerint újra összeállni látszik az MSZP-SZDSZ-koalíció, a legkiszolgáltatottabb családokat fogja lehetetlen helyzetbe hozni. "Magyarország új irányáról az embereknek kell dönteniük, nem pedig a bukott pártoknak: az MSZP-nek és az SZDSZ-nek, és főleg nem a hatalmukat, egyéni egzisztenciájukat féltő, levitézlett politikusoknak" - írta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. 

Új miniszterelnökhöz, új kormányhoz, új programhoz új választás kell. Erről szól a demokrácia. A választás nélkül létrejövő kormány illegitim, gyenge és átmeneti, márpedig Magyarországnak erős kormányra van szüksége, erős kormány pedig csak választással jöhet létre - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.