Idén 300, jövőre 800 milliárdot spórolhatunk meg?

Ódzkodik a PDSZ, az MDF örül! Kiszivárgott a megszorításoktól súlyos terv - eredeti dokumentum itt!

Megszűntetnék 2010-től a közszférában a 13. havi fizetést, felgyorsítanák a nyugdíjkorhatár 65 évre emelését, nem fizetnék ki idén a 13. havi nyugdíj második felét, 2 évre befagyasztanák a családi pótlékot a jelenlegi szinten egy átmeneti időszak után, idén július elsejétől felfüggesztenék a lakástámogatásokat, köztük a szocpolt, valamint már ettől az évtől csökkentenék a gáz- és távhőár-kompenzációt.

2009.04.02 19:23hirado.hu/MTI

Megkapták az MSZP- és SZDSZ-es képviselők a Bajnai-nyilatkozatot

Ha az MSZP-s és az SZDSZ-es képviselők aláírják a Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt által készített politikai nyilatkozatot, akkor többek között azt vállalják, hogy támogatják a közszféra 13. havi juttatásának és a 13. havi nyugdíj jövő évi megszüntetését, illetve a táppénz általános mértékének 60 százalékra csökkentését.  A válságkezelés költségvetési feltételei címet viselő nyilatkozat leszögezi, hogy a korábban már bejelentett, az elsődleges egyensúly javítását célzó intézkedéscsomagon túl további kiadáscsökkentő lépéseket kell tenni nem csak 2010-re, hanem már az idei esztendőre is. 

prev[5/10]next
  1. 1. oldal
  2. Idén 300, jövőre 800 milliárdot spórolhat meg a kormány
  3. PDSZ: kizárólag megszorító jellegűek a miniszterelnök-jelölt javaslatai
  4. A piacon nem okoztak meglepetést a tervezett intézkedések
  5. Megkapták az MSZP- és SZDSZ-es képviselők a Bajnai-nyilatkozatot
  6. Bajnai csak finomításokat engedne
  7. A nagycsaládosok szerint rémisztőek a tervezett intézkedések
  8. A Fidesz nem ért egyet a Bajnai-csomag pontjaival
  9. Horn Gábor (SZDSZ) szerint elfogadható a nyilatkozat
  10. A Liga tiltakozik a tervezett intézkedések ellen

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.