"Ez nem egy dogma"

Hiller: a baloldal sohasem mondhat le!

A magyar szociáldemokrácia és a XXI. század kihívása címmel megtartott vitaindítójában, a Politikatörténeti Intézet rendezvényén szólalt fel a politikus: szerinte igenis fontos a baloldali értékrend felelevenítése.

2009.03.12 08:21MTI

A politikus előadásával azonos című vitaanyagot az MSZP alapértékek bizottsága készítette a szocialista párt március végi kongresszusára.

A dokumentummal kapcsolatban Hiller István elmondta, ez nem egy dogma, nem egy kinyilatkoztatás és nem egy pillanatfelvétel, hanem igény a tradíciók felelevenítésére és felszólítás, hogy beszélni kell arról, hogyan van, hogyan legyen.

Az anyag, amely vitatkozik a liberálisokkal és a konzervatívokkal egyaránt, a múlt és a jelen gazdasági-társadalmi helyzetének felvázolása mellett az állam szerepéről is szól.

A politikus szerint a dokumentum harmadik, jövőről szóló része azt mondja: Magyarország és Közép-Európa jövője az oktatásban, a tudományos innovációban és a kultúrában rejlik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.