"A gyűlölet megengedhetetlen a közéletben"

Fodor: A megerősödő szélsőjobb nem állna meg a cigányok megbélyegzésénél

Nem szabad megengedni, hogy a gyűlölet hangjai uralják a magyar közéletet - figyelmeztet Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke az MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleményében.

2009.02.15 16:00MTI - Fotó: fodor-gabor.hu

Az SZDSZ arra kér minden felelősen gondolkodó közéleti szereplőt és állampolgárt, álljon a józanság oldalára, "ne engedjük, hogy a gyűlölet hangjai uralják a magyar közéletet" - írta a pártelnök.

Emlékeztetett: Franka Tibor (független), Kerepes polgármestere a Jobbik egy múlt heti tagtoborzóján úgy fogalmazott, "tudjuk, hogy a zsidó holokausztnak a fele sem igaz, tudjuk, hogy a cigány holokausztnak a felének a fele sem igaz".

Franka Tibor kijelentése nem hagy kétséget afelől, hogy miféle eszmeiségnek, nézeteknek nyit ajtót a cigányság kollektív megbélyegzése, a kisebbségi honfitársainkkal szembeni pánikkeltés - mutatott rá a szabad demokraták elnöke.

Mint írta, "ne legyenek illúzióink: a megerősödő szélsőjobb nem állna meg a cigányok megbélyegzésénél. A cigánybűnözés kifejezést rövidesen a zsidóbűnözés követné".

Pénteken volt 64 éve, hogy Budapest felszabadult a náci és nyilas uralom alól; 20. századi történelmünk arra tanít, nem hagyhatjuk, hogy újra megerősödjenek a kirekesztés és rasszizmus hangjai a magyar közéletben - hangsúlyozta a politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.