Elveszik a kómába esett politikus mandátumát

Toller László jogerősen is cselekvőképtelen

Cselekvőképességet kizáró gondnokság alá kerül Toller László, fellebbezés hiányában ugyanis csütörtökön jogerőssé vált a Szigetvári Városi Bíróság erre irányuló korábbi, elsőfokú határozata - közölte a Baranya Megyei Bíróság szóvivője az MTI-vel.

2009.02.12 11:06MTI

Hajdú István bíró elmondta: a politikust képviselő ügygondnok jelezte a bíróságnak, hogy határidőig nem fellebbezett a január 21-ei döntés ellen. A törvény értelmében Toller László pénteken elveszíti választójogát, és ezzel együtt parlamenti mandátumát. Ez azt jelenti, hogy Baranya 3. számú országgyűlési választókörzetében négy hónapon belül időközi választást kell kiírni. 

Toller László és sofőrje 2006. június 19-én szenvedett balesetet, amikor autójukkal árokba hajtottak, hogy elkerüljék az ütközést egy szemből szabálytalanul előző gépkocsival.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.