Összekeverték az utasokat?

Fidesz szerint biztonsági kockázatot jelentettek a ferihegyi sztrájktörők

A Fidesz arra vár választ vár a kormánytól, tudták-e, hogy súlyos biztonsági kockázatot jelentett Ferihegyen a sztrájktörők alkalmazása - erről Fónagy János, az ellenzéki párt szakpolitikusa beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

2009.02.04 13:22MTI

A politikus felidézte, hogy az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége a ferihegyi sztrájkkal kapcsolatban tiltakozott a Budapest Airporta a munkavállalókkal és a szakszervezetekkel szembeni magatartása ellen. A szövetség légiközlekedési szekciójának elnöke pedig kedden Budapesten arról beszélt, hogy a ferihegyi reptérre hozott sztrájktörők súlyosan megsértették a biztonsági előírásokat, amikor a schengeni és a nem schengeni övezetből érkező utasokat összekeverték, sőt a hatóság által elvégzett öt rejtett biztonsági ellenőrzés mindegyikén megbuktak. 

Kérdés, hogy a kormány tudott-e erről a súlyos biztonsági kockázatról, és ha igen, miért nem cselekedett, miért hagyta, hogy önző vállalati érdekek miatt emberek százainak, ezreinek élete kerüljön veszélybe - mondta Fónagy János, aki az ügyben írásbeli kérdést is benyújt majd a szakminiszternek. 

Szerinte a kormány lejáratja Magyarországot, hiszen aki ezeket a híreket hallja Budapestről, az ha lehet, a jövőben elkerüli a magyar főváros repterét. A fideszes politikus szerint a ferihegyi sztrájkkal kapcsolatban a kormánynak "kutya kötelessége" lett volna a magyar munkavállalók oldalára állni, és biztosítani számunkra alkotmányos jogaik érvényesülését. A kormány ezzel szemben "tétlenül nézte és hallgatásával támogatta", hogy a Budapest Airport külföldi sztrájktörőket hozatott, ezzel semmibe véve a magyar munkavállalók jogait, valamint a hazai és a nemzetközi szabályokat is - mondta Fónagy János.
 
Hozzátette: a kormány szótlanul tűrte, hogy a magyar munkavállalók törekvéseit, erőszakkal, zsarolással és nyilvánvaló törvénysértésekkel letörjék, "az pedig több a soknál", hogy a magyar emberek pénzén nemzetbiztonsági védelemben részesítették a sztrájktörőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.