Nem jutnak dűlőre, kirohantak a tárgyalásról

Ferihegyi sztrájk - Újabb eredménytelen egyeztetés

A szerdai egyeztetés is eredmény nélkül ért véget Ferihegyen, a Budapest Airport szerint a szakszervezetek meg sem hallgatták a munkáltató kompenzációs javaslatait. A BA szerdai közleménye szerint a szakszervezetek nem voltak kíváncsiak a kompenzációs rendszerre, megérkeztek, majd "kirohantak" a tárgyalásról.

2009.01.21 12:38MTI

A BA csütörtökön délelőtt 10 órakor újabb, "remélhetőleg hasznosabb" tárgyalásra várja a szakszervezeteket az új kollektív szerződésről.

A repülőtéren sztrájkot hirdetett két érdekképviselet, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ), valamint a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók (RDSZSZ) szakszervezete reggel 6 órakor függesztette fel a sztrájkot, egyben jelezték: bármikor újra meghirdethetik a munkabeszüntetést.

A szakszervezetek december 10-én hirdettek sztrájkot követeléseik nyomatékosítása érdekében, majd december 22-én felfüggesztették és január 19-én délután újraindították.

Járatot nem kellett törölni a sztrájk ideje alatt, a gépek menetrend szerint közlekedtek, de az 1-es terminált bezárta a BA. Szerdán döntenek arról, hogy mikor nyitják újra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.