Magyar bűnök hiányoztak?

Gusztos: Pásztornak minden országban mennie kellett volna

Európában sehol nem maradhatott volna a helyén - mondta a miskolci rendőrkapitányról a szabad demokrata politikus, aki szerint Pásztor Albert visszahelyezésével a kormány az előítéletes beszédet bátorítja.

2009.02.04 08:11MTI

Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya Európában sehol nem maradhatna a helyén - mondta a Népszabadságnak nyilatkozva Gusztos Péter.
 
Az SZDSZ parlamenti képviselője úgy látja: a kormány a rendőrezredes visszahelyezésével bátorítja az általánosító, előítéletes beszédet. Gusztos szerint még érthető, hogy a szélsőjobboldal ilyen eseteket meglovagolva akar bejutni a parlamentbe, de azt nem hitte volna, hogy az MSZP-s polgármester árpádsávos zászlók alatt cigányozó gárdistákkal együtt tüntet. 

A politikust az érdekli: hogyan tartja számon a rendőrkapitány a bűnelkövetők származását, s az is, hogy az utóbbi idők antirasszista megmozdulásain rendre megjelenő kormányfő az idén kivel fog vonulni a charta megmozdulásaira. 

Gusztos úgy látja: az ország puskaporos hordón ül és senkinek nem lesz jó, ha az felrobban alattunk. 

Heller Ágnes filozófus szerint ha Pásztor Albert azt is felsorolta volna, hogy az adócsalók vagy sikkasztók szinte kizárólag magyarok Miskolcon, akkor elmondhatta volna, hogy a romákra milyen bűncselekmények jellemzőek, így azonban Pásztor megszólalása a romák ellen irányult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.