A baloldali média visszadobta a "sarat"

Luxusverdák: Szijjártó is Audit hajt

A közpénzzel is gazdálkodó, győri SEAT-FOTON női kosárlabdaklub egy Audi A4-est bérel társadalmi elnökének, Szijjártó Péternek, a Fidesz szóvivőjének - írja a Népszava.

2009.01.29 06:50Népszava

Vas megye fideszes elnöke pedig nemrég vette át új szolgálati autóját, egy 10 millió forintos Vokswagen Passatot. A Fidesz nemrég kommunikációs offenzívát indított a Pénzügyminisztérium ellen, mert a válság idején "luxusautó-beszerzésre" költ. - írja a Népszava.

Egy Audi A4-es személygépkocsit használ Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. A lap szerint a politikus a győri SEAT-FOTON női kosárlabdaklub társadalmi elnökeként használja a gépkocsit. A klubnak 2006 óta a Porsche Hungaria az egyik fő szponzora, s különböző típusú autókat bocsát rendelkezésre. Az autók egy részét, így Szijjártó A4-esét is bérlik, hogy mennyiért, azt nem tudni. Az újság úgy tudja: Szijjártó fizeti a benzinköltséget, a gépkocsit pedig magán- és pártcélokra is használja.  A sportklubot a fideszes vezetésű Győr is támogatja, tavaly az önkormányzat 41 millió forint közpénzt juttatott a kosárlabdázóknak.

Mindemellett a Népszava beszámol arról is, hogy Vas megye fideszes elnöke, Kovács Ferenc nemrég vette át új szolgálati autóját, egy 10 millió forintos Vokswagen Passatot, miközben a megyei önkormányzat hiánya év végére akár félmilliárd forintra is duzzadhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.