"Láthatóan" spórol a kormány!

Húzzuk össze a nadrágszíjat! Új autót kapott Veres János!

Tavaly decemberben 14,2 millió forintért vásároltak egy háromezer köbcentiméteres Audi A6-ost Veres János pénzügyminiszternek, Kovács Álmos szakállamtitkár pedig egy nyolcmillió forintos Volkswagen Passatot kapott.

2009.01.24 11:10Magyar Nemzet

A napilapnak a Pénzügyminisztérium azzal indokolta a gépjárműbeszerzést, hogy Veres János autója már négy éves volt, 300 ezer kilométert futott, és tavaly többször is javítani kellett, vagyis nem volt biztosítható a gazdaságos és megbízható üzemeltetése. 

Kovács Álmos pedig korábban is egy Volkswagen Passatot használt, de az nyolc éves volt, 370 ezer kilométert futott - áll a cikkben.

Fidesz: luxusautókat vásárol a pénzügyi tárca, miközben a lakosságot megszorítások sújtják

Bár Magyarország a gazdasági válság közepén van, az embereknek újabb és újabb megszorításokat kell elszenvedniük, a Pénzügyminisztériumban mégis van lehetőség arra, hogy Veres János miniszternek 14 milliós, államtitkárának pedig 8 milliós autót vásároljon a tárca; ez a Fidesz szerint "pofátlanság" - mondta Koszorús László, a Fidesz országgyűlési képviselője szombaton Budapesten. 

A Fidesz úgy gondolja, "a brutális megszorítások idején, a gazdasági válság kellős közepette luxuskiadásokkal foglalkozni, és emellett különböző megszorító intézkedésekről szónokolni, több mint pofátlanság" - jelentette ki a politikus a Pénzügyminisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatón. 

Koszorús László arra emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavaly októberben megértést és türelmet kért a magyar emberektől a válság kezelésének idejére, hiszen a kormány - az ellenzéki politikus szavai szerint - brutális megszorító intézkedésekkel, mint például a 13. havi nyugdíj "megnyirbálásával" sújtotta az országot. Ekkor ígérte a kormányfő a válságkezelés idejére, hogy a kormány beszünteti a luxuskiadásokat - jegyezte meg Koszorús László. A politikus megjegyezte, a megszorítások ellenére a válság elmélyülni látszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.