Önkormányzat

Meghosszabbította több kulturális intézményvezető megbízatását a főpolgármester

Máté Gábor a budapesti Katona József Színházat, Kováts Adél pedig a Radnóti Miklós Színházat igazgathatja további öt évig Karácsony Gergely főpolgármester szerdán meghozott döntése értelmében, míg a Fővárosi Állat- és Növénykertet eddig megbízottként vezető Szabó Roland főigazgatói kinevezést kapott.

2020.11.27 02:30MTI

Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében meghozott döntésével Máté Gábort és Kováts Adélt is újabb öt évre, a 2021. február 1-től 2026. január 31-ig terjedő időszakra választotta meg ügyvezetőnek.

Máté Gábor 2011. február 1-jétől a vezeti a Katona József Színházat, Kováts Adél pedig 2016 februárjától látja el a Radnóti Miklós Színház ügyvezetését.

Szabó Rolandot - jelenleg is érvényes, határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyának változatlan fenntartása mellett - 2021. január 1-jétől 2025. december 31-ig nevezte ki a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatójának Karácsony Gergely.

Szabó Roland 2019 novemberében lett az állatkert operatív igazgatója, majd Persányi Miklós főigazgató 2020. februári lemondása óta megbízott főigazgatóként irányította az intézményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.