Önkormányzat

Lemondott Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes

Úgy döntött, hogy a kormányváltást előkészítő közös ellenzéki programra és kampányra összpontosítja minden energiáját.

2020.11.20 08:38MTI

Lemondott Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes (Párbeszéd) - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán csütörtök este. Dorosz Dávid ugyancsak a Facebookon azt közölte, december 31-ével mond le posztjáról.

A főpolgármester azt írta: csütörtök este kapta meg Dorosz Dávid lemondó levelét, aki úgy döntött, hogy "a pozíció és tisztség helyett a munkát választja", a Párbeszédet, illetve a közös ellenzéket segítve kizárólag a kormányváltásért dolgozik.

Dorosz Dávid közösségi oldalán közzétett levelében úgy fogalmazott: számítottak rá, hogy a kormány "gátolni, akadályozni fogja, hogy Budapest a választott útján fejlődhessen", de az elmúlt egy év alapján a kormány "nem csak gáncsol, de a kivéreztetés és ellehetetlenítés politikáját folytatja" velük szemben.

Szerinte az elmúlt egy év tanulsága egyértelmű: világossá vált, hogy a kormányzati bosszúpolitikára a válasz a 2022-es kormányváltás lehet csak, "ha Orbán Viktor 2022 után is marad, arra rámehet az önkormányzatiság demokratikus eszménye, rámehet Budapest zöld és igazságos jövője".

Közölte: pártja felkérte, hogy újonnan megválasztott elnökségi tagként legyen az országgyűlési választási felkészülés vezetője. Ezért úgy döntött, hogy a kormányváltást előkészítő közös ellenzéki programra és kampányra összpontosítja minden energiáját.

Karácsony Gergely közölte: elfogadta a lemondást, és köszönetet mondott Dorosz Dávid munkájáért, akinek vezetésével a klímavédelem tucatnyi városházi munkatárs addigi "földalatti" munkájából központi üggyé vált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.