Koronavírus

Egymás hegyén-hátán fekszenek a halottak a szombathelyi kórház hullaházában

Már nem tudják tárolni a holttesteket.

2020.11.24 12:22ma.hu

A szombathelyi Markusovszky kórház proszektúráján levő áldatlan állapotokra hívta fel a figyelmet a 24.hu egyik olvasója.

"Ma reggelre annyi elhunyt került a halotthűtőbe, hogy húsz elhunyt egymás hegyén-hátán, a földön fekszik, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni" - írta az olvasó, aki fotót is küldött, ám ezt kegyeleti okokból nem közölték.

A lap megkérdezte a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházat, hogy mi a magyarázat a méltatlan helyzetre. Konkrét válasz nem érkezett, de Káldy Zoltán orvosigazgató elismerte a problémát, bár szerinte nem alakult ki méltatlan állapot.

"Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban minden körülmények között méltóképpen gondoskodunk a sajnálatos módon elhunyt betegeink elhelyezéséről, ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani" - írta a kórház vezetője a lapnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.