Állati

Szarvascsapat tévedt egy gyopárosfürdői utcába - videó

Még fehér is akadt közöttük.

2020.11.18 18:29ma.hu

Gyopárosfürdő páratlan természeti szépsége megkérdőjelezhetetlen, ám a napokban egy ott élő család különleges élményt élt át. Paták dübörgésére figyeltek fel.

"Fantasztikus volt a látvány. A patadobogáshoz párosuló sok szarvasnak a megpillantása igazi izgalmat hozott az életünkbe. Azonnal előkaptuk a telefonjainkat. Van, aki gratulál, mondván, ez a környék egy igazi vadaspark, mások szerint állatsimogató” – mondta a Beol.hu-nak egy nő, aki a szokatlan dübörgést hallva lányával együtt nyomban kiszaladt lakásukból, hogy megnézze, mi történik az utcán.

A Körös-Maros Nemzeti Park szakemberi a felvételt látva közölték, hogy dámszarvasok tévedtek Gyopárosfürdőre.

A lapnak vadgazdálkodó szakemberek elmondták, hogy ilyen fehér, kószáló egyedek nincsenek a természetben, illetve nagyon ritkán fordulhatnak elő. Véleményük szerint ez a csapat egy zárttéri tenyészetből szabadulhatott ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.