Illegális bevándorlás

Bakondi: egyre többen próbálkoznak Magyarország határainál

A legtöbben a szerb-magyar határon próbálkoznak, de növekedés van a magyar-román, illetve esetenként a magyar-horvát határhoz érkezők számában is.

2020.10.07 23:30MTI

Egyre többen próbálkoznak Magyarország határainál illegálisan bejutni az országba - közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a legtöbben a szerb-magyar határon próbálkoznak, de növekedés van a magyar-román, illetve esetenként a magyar-horvát határhoz érkezők számában is. Az illegális bevándorlók átjutási módszerei közül az alagutakat emelte ki a főtanácsadó.

Rámutatott: 2020-ban az előző évhez képest nemcsak a próbálkozó illegális bevándorlók száma növekedett, de az embercsempészet miatt is több ügyet indítottak 2019-hez viszonyítva.

Idén 25 ezernél is több, míg tavaly egész évben 16 ezer illegális bevándorló próbált átjutni a magyar határon. Embercsempészet miatt tavaly 150, idén már 307 emberrel szemben indítottak eljárást - közölte Bakondi György.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.