Koronavírus

Többeket úgy helyeztek karanténba, hogy a velük egy címen élők szabadon mozoghatnak

Az érintetteket az ÁNTSZ munkatársa tájékoztatta arról, hogy a fertőzöttön kívül senkinek sem kell otthon maradnia.

2020.09.23 19:15ma.hu

Többen is úgy vannak hatósági házi karanténban Pécsett, hogy a családtagjaikat nem kötelezték otthonmaradásra - tudta meg az ATV Híradó. Az érintetteket az ÁNTSZ munkatársa tájékoztatta arról, hogy a fertőzöttön kívül senkinek sem kell otthon maradnia. A városban egyébként már minden iskolában van koronavírus-fertőzött.

"Nem tudjuk már, hogy hányan covidosok, illetve hányan nem, most például a legutolsó eset - velem is ilyen történt - bejelenti az egyik tanítványom azt, hogy az egyik családtagjuk otthon van karanténban, csak az a probléma, hogy a karanténost sem tesztelték, nem lehet tudni, hogy fertőzött-e és az egész családnak megmondták, hogy mehetnek dolgozni, iskolába" - mondta Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője.

A probléma nem egyedi. Egy pécsi egészségügyi dolgozó is megfertőződött, és bár ő karanténban marad, a vele egy háztartásban élők folytathatják mindennapi életüket.

"Jeleztük az iskolák, óvodák felé, háziorvosok felé, majd két nap után felhívott bennünket az ÁNTSZ, és a hölgy kérdezte a dolgokat, hogy ki, hogyan, merre lakik és mi mondtuk, hogy egy címen lakunk a fertőzöttel. Akkor mondta, hogy rendben, a fertőzött marad otthon házi karanténban, mi meg mehetünk ugyanúgy tovább dolgozni, iskolába, óvodába" - mondta a dolgozó, aki nevét nem vállalta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.