Koronavírus

OMSZ: hazánkban a vírustagadók nehezítik legjobban a hatékony védekezést

"A vírustagadók egyre többször tesznek bizonyságot tudatlanságukról."

2020.09.10 14:23ma.hu

Hazánkban a vírustagadók nehezítik legjobban a hatékony védekezést - írja Facebook-oldalán az OMSZ.

Mint irják, a COVID 19 virusa bármelyen életkorú embert megfertőzhet. A 60 felettiek, illetve az asztmában, cukor-, szív- és hasonló betegségekben szenvedők estében nagyobb a súlyos megbetegedés kockázata de fiatal korban is okozhat komoly megbetegedést. A mentőszolgálat több ezer lehetséges beteg szűrését végzi naponta, amit sokan semmibe vesznek.

A "vírustagadók" egyre többször tesznek bizonyságot tudatlanságukról a közösségi felületeken és különböző módokon próbálják feleslegesnek beállítani a megelőzés fontosságát. Vannak köztük, akik csupán bagatelizálják a problémát, míg mások a vírus teljes létezését tagadják annak ellenére is, hogy Magyarországon jelenleg több mint 5500 aktív fertőzöttről tudunk, akik közül 11 fő szorul gépi lélegeztetésre.

A világban ennél rosszabb a helyzet, jelenleg összesen 27 millió feletti a betegek száma és már csaknem 1 millió halálos áldozata van az új koronavírusnak.

A hatékony védekezés csakis teljes társadalmi összefogással tartható kordában, amit a magyarok már egyszer sikeresen bizonyítottak. Mindenkinek be kéne tartania az olyan egyszerű megelőző intézkedéseket, mint a gyakori kézmosás, a biztonságos távolságtartás vagy a maszk helyes használata, akkor újra visszaszorithatjuk a világjárvány terjedését Magyarországon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.