Járvány

Három koronavírusos diákot találtak, 90 tanuló és 13 tanár pedig karanténba került Kapuváron

A Minisztérium és Operatív Törzs álláspontja szerint jelenleg nem rendelnek el szünetet, első körben kiemelik azokat, akikkel kontaktusba kerültek.

2020.09.07 16:17ma.hu

Három diáknak pozitív lett a koronavírus-tesztje, további 90 tanuló és 13 tanár pedig járványügyi megfigyelés alá került a kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpontban - számolt be a Kisalföld.

Bíró Péter iskolaigazgató a lap megkeresésére elárulta: a három diák három különböző osztályba jár, egyikük alsós, másikuk felsős, a harmadik pedig egy gimnazista. A kontaktkutatás azonnal megkezdődött, melynek eredményeként összességében 90 diák és 13 pedagógus került járványügyi megfigyelés alá, ők nem hagyhatják el az otthonukat. Tesztelésükre ezen a héten kerül majd sor.

Az igazgató hozzátette: a Minisztérium és Operatív Törzs álláspontja szerint jelenleg nem rendelnek el szünetet, első körben kiemelik azokat, akikkel kontaktusba kerültek.

Ugyanakkor felkészültek arra az eshetőségre, hogy szükség esetén digitális oktatásra állnak át - hangsúlyozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.