Kinevezés

Új rendőrfőkapitány Győr-Moson-Sopron megyében

Urbán Zoltán László Csizmadia Gábort váltja.

2020.08.31 19:51MTI
police.hu

Beiktatták hivatalába hétfőn Győr-Moson-Sopron megye új rendőrfőkapitányát, Urbán Zoltán Lászlót, aki a nyugdíjba vonuló Csizmadia Gábort váltja a megyei kapitányság élén - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint Urbán Zoltán László a szeptember 1-jei hatályú kinevezés okmányát Papp Károlytól, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatójától vette át a Győrben tartott állománygyűlésen.

Urbán Zoltán László dandártábornokot, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársát Pintér Sándor belügyminiszter javasolta Győr-Moson-Sopron megye új rendőrfőkapitányának. A megyei közgyűlés június 25-i ülésén egyetértési jogát gyakorolva támogatta a kinevezést.

Urbán Zoltán László Szegeden született, 2005-ben került az ORFK-hoz alosztályvezetőként, majd a Nemzeti Nyomozó Irodánál is dolgozott. 2015 óta szolgált a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőrfőkapitányságon, ahol ezredessé, majd dandártábornokká léptették elő, 2018-ban pedig Szent György Érdemjel elismerésben részesült.

Csizmadia Gábor 2013 áprilisa óta vezette a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot, előtte Komárom-Esztergom megye rendőrfőkapitánya volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.