Ítélet

Felfüggesztett fogházbüntetést kapott a súlyos balesetet okozó debreceni villamosvezető

A balesetben egy 67 éves nő maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett.

2020.07.10 00:30MTI

A Debreceni Törvényszék csütörtökön helybenhagyta annak a villamosvezetőnek a büntetését, akit az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság maradandó fogyatékosságot és tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy év nyolc hónap fogházbüntetésre ítélt, a végrehajtást három év próbaidőre felfüggesztve - közölte Dobó Dénes, a törvényszék szóvivője az MTI-vel.

A vádlott 2018. június 6-án az esti órákban a belvárosban lévő Piac utca 20. szám előtti megállóból úgy indult el és hajtott a kereszteződésbe, hogy a villamosközlekedés forgalmát irányító lámpa tiltó jelzést mutatott.

A villamosvezető a szerelvénnyel csaknem 20 kilométer/óra sebességre gyorsult és az útkereszteződésben nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező egyik helyi járatú autóbusznak. A villamos emiatt fékezés nélkül nekiütközött a busznak.

Az ütközés miatt a villamos kisiklott, majd öt métert gurult és megállt, miközben az autóbusz áttért az ellentétes irányú buszsávba, és ott 69 méter távolságban állt meg.

A járműveken több utas volt, többségük az üléseken foglalt helyet. A villamoson és az autóbuszon utazók közül 11-en sérültek meg, közülük négyen - köztük a villamosvezető - nyolc napon túl gyógyuló, míg további hét utas nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az autóbuszon egy 67 éves nő maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.