Bűncselekmény

Kutyáját uszította a rendőrökre egy ittas szabolcsi férfi

Az állat megharapta a két körzeti megbízott egyikének a lábát és a karját, ezzel nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva.

2020.05.26 10:45MTI

Eljárás indult egy szabolcsi férfi ellen, aki ittasan bejelentést tett, majd a helyszínre érkező, jogszerűen intézkedő rendőrökre uszította a kutyáját múlt szombaton - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője kedden az MTI-t.

Keresztes Imre közleményében azt írta: a szabolcsi férfi segítséget kért és azt állította, hogy egy szabolcsi község italboltja előtt többen bántalmazták, de nem működött együtt a kiérkező rendőrökkel, szidalmazta, fenyegette őket és rájuk uszította a kutyáját.

Az állat megharapta a két körzeti megbízott egyikének a lábát és a karját, ezzel nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva.

A rendőrök végül gázspray-vel ártalmatlanították a kutyát, a jogszerű intézkedésnek továbbra is ellenálló férfit pedig megbilincselték és előállították.

Az ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, és hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és két rendbeli becsületsértés vétségének gyanúja miatt hallgatta ki. A terhelt tagadta a bűncselekmény elkövetését és védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás, valamint az őrizet elrendelése ellen - áll a közleményben.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.