Bűncselekmény

Annyi virágot lopnak el, hogy bekameráznak egy tótkomlósi temetőt

A kamerák 24 órás őrszolgálatot látnak el.

2020.05.26 08:23ma.hu

Kamerákat helyeznek el a tótkomlósi Ó-temetőben. A koszorú- és viráglopásokat, valamint rongálásokat kívánják ezzel megakadályozni - írja a Beol.hu.

"A kamerák 24 órás őrszolgálatot látnak el, már a bejáratnál is elhelyeztünk ilyet, a temető közepére pedig egy nagy látószögű kerül, ami napi jelentéseket készít" – mondta Szpisák Attila lelkész, aki azt reméli, hogy a technika jelenléte, segítsége miatt ezek az esetek teljesen megszűnnek.

A lelkész arról is beszélt, hogy helyreállítják Tótkomlós híres embereinek a sírjait, továbbá keresik a II. világháborús katonasírokat is, hogy emlékparcellába helyezzék az elhunytakat. Nyáron a ravatalozó előtti teret is szeretnék megújítani, ha sikerül forráshoz jutniuk.

A címlapfotó illusztráció: MTI/Máthé Zoltán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.