Intézkedés

Rendőrség: nem akarta igazolni magát, majd megrúgta az egyik járőrt a biciklis nő, akit aztán megbilincseltek

A rendőrök az erőszakosan fellépő nővel szemben testi kényszert és bilincset alkalmaztak.

2020.05.18 08:51ma.hu

Az Index egyik olvasója vette videóra, ahogy Budapesten, a Bartók Béla úton a rendőrök megbilincseltek egy biciklis nőt, aki az intézkedés közben segítségért kiabált. A rendőrség a portálnak elmondta, mi történt előtte.

Tájékoztatásuk szerint 2020. május 16-án 11 óra 35 perckor a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságának járőrei intézkedtek egy kerékpáros nővel szemben, mert a kerékpáros áthajtott a piros jelzésen a XI. kerületben, a Bertalan Lajos utca és a Bartók Béla út kereszteződésénél.

A nő nem állt meg a rendőri felszólításra, és tovább akart hajtani. Nem volt hajlandó igazolni magát, majd valótlan adatokat diktált be. Elmondásuk szerint a nő az intézkedésnek többször ellenállt, kiabált, és az egyik intézkedő járőrt megrúgta. A rendőrök az erőszakosan fellépő nővel szemben testi kényszert és bilincset alkalmaztak. Az intézkedés alá vont nő a valódi személyazonosságát csak a rendőrautóban közölte. Az intézkedés során a nőnek személyi sérülése nem keletkezett.

A rendőrök a nőt hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányságra előállították és tájékoztatták az illetékes ügyészséget, továbbá feljelentést tettek ellene a tilos jelzésen való áthaladás szabályszegése miatt.

Az esetről készült felvételt megnézheti itt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.