Állatkínzás

Megműtötték a brutálisan megkínzott fülesbaglyot

Mindkét szárnyát eltörték, majd fiókáival együtt egy zsákba dobták a madarat.

2020.05.07 17:57ma.hu

Mint arról a ma.hu is beszámolt, sokkoló videót tett közzé szerdán a Mályi Madármentő Állomás a Facebookon. Eltörték egy tojó erdei fülesbagoly mindkét szárnyát, és két fiókájával együtt egy zsákban kidobták őket Megyaszó külterületén. A fiókák is megsérültek, a törött szárnyú anyamadár alatt feküdtek. Sétálók találták meg őket, és a Mályi Madármentők mentek értük.

A Mályi Madármentő Állomás friss tájékoztatása szerint a tojó szárnyai több helyen is eltörtek, ezért elég sokáig tartott az operáció. A madárnak antibiotikumot adtak, és abban bíznak, hogy rendesen összeforrnak a csontjai és újra tud repülni majd.

Összesen 200 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít megtalálni a madár és fiókái megkínzóját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.