Koronavírus

Szijjártó: több mint hárommillió maszk érkezett Magyarországra

A szállítások ezen a héten is folyamatosak.

2020.04.22 10:43MTI

Szerdán két kamion és egy repülőgép érkezett védőfelszerelésekkel Magyarországra, ezek 3 millió 120 ezer maszkot, 2 millió kesztyűt és 164 lélegeztetőgépet hoztak - mondta a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

Szijjártó Péter kifejtette: mindez a Kína és Magyarország között működő légihíd elmúlt néhány órabeli teljesítménye, ugyanis más európai repülőterekre is érkeztek szállítmányok, amelyeket aztán közúton hoztak Budapestre.

Hangsúlyozta: a védekezéshez szükséges eszközök, felszerelések kórházakba, rendelőintézetekbe kerülnek annak érdekében, hogy "azt az egészségügyi védekezést szolgálják, amellyel kapcsolatban hosszú távra kell berendezkednünk az elkövetkező hetekre-hónapokra".

A szállítások ezen a héten is folyamatosak, és minden nap lesz tájékoztatás az érkező repülőgépek számáról és rakományukról - közölte a miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.