Koronavírus-járvány

Meghosszabbítják a kijárási korlátozást - határozatlan időre

Hetente fogják mérlegelni a helyzetet, a polgármesterek húsvét idejére saját hatáskörben hozhatnak speciális intézkedéseket.

2020.04.09 17:54ma.hu

Orbán Viktor Facebook-oldalán jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást. Hetente fognak mérlegelni és dönteni az esetleges további hosszabbításokról.

Speciális lehetőséget adnak a polgármestereknek. Hétfő éjfélig a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak és vezethetnek be.

A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy tartsák be a korlátozó intézkedéseket; kerüljék a csoportos összejöveteleket; tartsák a távolságot a közterületeken; fokozottan figyeljünk az idősekre; fogadjuk el, hogy ez a húsvét másmilyen lesz, mint a húsvétjaink lenni szoktak, mondta Orbán.

A március 28-án bevezetett kijárási korlátozások eredetileg csak most szombatig lettek volna érvényben, de várható volt a hosszabbítás, ugyanis az operatív törzs szerint lazult az emberek fegyelme, a turistaparadicsomoknak pedig elegük lett, és minden eszközzel küzdenek a más településekről érkező kirándulók ellen.

Lukács Lászlónak, a Jobbik alelnökének, egészségügyi szakpolitikusának reagálása

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetőjének reakciója

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.