Koronavírus

Operatív törzs: a budapestiek tartsák be a kijárási korlátozás szabályait!

A jó idő beköszöntével a fővárosiak egyre nagyobb számban szegik meg a kijárási korlátozás szabályait.

2020.04.06 11:55MTI

Az operatív törzs arra kéri a budapestieket, hogy tartsák be a kijárási korlátozás szabályait, mert ez "közös ügyünk" a járvány lassítása érdekében - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a hétfői online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert hozzátette: a jó idő beköszöntével a fővárosiak egyre nagyobb számban szegik meg a kijárási korlátozás szabályait. Elmondta, szombathoz képest vasárnap a duplájára emelkedett az ezzel kapcsolatos rendőri intézkedések száma: csak vasárnap 614 esetben intézkedtek a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai, ebből 574 esetben figyelmeztették a szabályokat megszegőket, 24 helyszíni bírságot szabtak ki és 16 szabálysértési feljelentést tettek.

A rendőröknek a járvány kezelése alatt több szolgálatot kell ellátniuk, egy hétfőtől hatályos kormányrendelet részletesen szabályozza a rendvédelemben és honvédelemben dolgozók "szolgálatteljesítésére vonatkozó eltérő szabályokat" - közölte Kiss Róbert.

A parkolás ingyenessé tételével kapcsolatban hangsúlyozta: az intézkedéssel "nem a közterületekre hívják az embereket", hanem meg kívánják könnyíteni a saját gépkocsi használatát ügyintézéskor.

Címlapfotó: Rendőrök járőröznek Budapesten a Normafa közelében, az Anna-rétnél 2020. április 5-én.MTI/Bruzák Noémi

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.