Bűnügy

Ittasan tört-zúzott, majd szociális munkásra támadt egy hajléktalan Borsodban

A sértett telefonon értesítette a rendőrséget.

2020.04.09 12:45MTI

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy ötvenkilenc éves hajléktalan férfival szemben - közölte a vádhatóság az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a férfi 2019. december 11-én délben ittas állapotban érkezett vissza a hajlaktalanokról gondoskodó szociális intézménybe. A vádlott állapotát látva, az intézmény egyik dolgozója megkérte, hogy üljön le az orvosi szoba előtt lévő padra. Ezen a vádlott felháborodott, majd dühében az épület folyosóján felkapott és a falhoz vágott egy padlóvázát és egy cserepes virágot.

Az intézmény egy másik, szociális munkásként dolgozó alkalmazottja - az intézmény házirendjében foglaltak alapján - felszólította a vádlottat, hogy hagyja el az épületet. Ő ennek nem akart eleget tenni, a vádlott és a sértett között dulakodás alakult ki. Végül a sértett telefonon értesítette a rendőrséget.

A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló törvény rendelkezései alapján, a sértett munkaköri feladatainak ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősül, akit a vádlott jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozott - közölte az ügyészség, hozzátéve: a vádiratban végrehajtandó börtönbüntetés, kitiltás és közügyektől eltiltás kiszabására tettek indítványt a bíróságnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Akik nem ismernék Csurgót, amely egy 5300 lelket számláló kisváros, mely történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza, Somogy megye délnyugati részén három tájegység - Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, érdemes ellátogatni, hiszen keresve sem találhatna szebb és jobb helyet, minthogy a környék lehetőségeit és természeti sokszínűségét kihasználva kimozduljon, és tekerjen egy jót.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.