Koronavírus

Megpofozta az eladót és egy idős vásárlót egy férfi, mert nem szolgálták ki a nyugdíjasok idősávjában

A 30 éves újpesti hajléktalan férfit a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban garázdaság vétsége miatt állította tegnap bíróság elé.

2020.04.07 16:29ma.hu

A bűncselekmény még 2020. március 29-én, vasárnap 10 óra 30 perckor történt, amikor a vádlott az előző nap éjféltől bevezetett, a 65 év felettiek délelőtt 9 óra és 12 óra közötti élelmiszerbolt látogatási idősávját megszegve sört, valamint chipset próbált vásárolni egy újpesti kisboltban.

A bolt eladója figyelmezette a férfit, hogy délelőtt 9 és 12 óra között nem vásárolhat, de ő ennek ellenére a kiválasztott termékeket levette a polcokról, majd fizetni próbált, de a pénz elfogadását a bolti eladó megtagadta, mire a férfi szitkozódni kezdett. Ezt hallotta meg egy boltba belépő időskorú vásárló, aki kérdőre vonta a vádlottat, mire ő a nyugdíjas férfit három alkalommal tenyérrel arcul ütötte, és közben a polcokról több terméket a földre sodort. Ekkor az eladó a megtámadott vásárlója segítségére sietetett, mire a vádlott a nőt is egyszer arcul ütötte, aki ettől az egyik polcnak esett.

A magáról megfeledkező férfit a többi vásárló fogta le, és vitte ki az üzletből.

A kerületi bíróság a büntetett előéletű vádlottat 90 nap elzárásra ítélte – az ítélet jogerős és végrehajtható.

Az esetről készült videófelvételt megnézheti itt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.