Járvány

Országos tisztifőorvos: két koronavírussal fertőzött beteg lekerült a lélegeztetőgépről

A világban olyan hírek terjednek, hogy a lélegeztetőgépre helyezett betegeknél nagyon nehéz a gyógyulás, a 'visszatérés'.

2020.04.06 12:16MTI

A közterületi parkolás térítésmentessé tétele azt a célt szolgálja, hogy a munkába igyekvőknek vagy halaszthatatlan dolgaikat intézőknek ne kelljen igénybe venniük tömegközlekedési eszközöket - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília "reményteljes hírként" számolt be arról, hogy két koronavírussal fertőzött beteg lekerült a lélegeztetőgépről a Szent László Kórházban. A világban olyan hírek terjednek, hogy a lélegeztetőgépre helyezett betegeknél nagyon nehéz a gyógyulás, a "visszatérés" - jelezte, hozzátéve, úgy tűnik, hogy ez most itt sikerült.

Közölte azt is, hogy a kórházak mellett 522 ezer sebészeti szájmaszkot juttattak el az egészségügyi alapellátásba, s a további egyéni védőeszközök kiszállítása is folyamatos.

Müller Cecília ismételten kiemelte: az egész ország területén jelen van a koronavírus, Budapesten és Pest megyében van a nyilvántartott fertőzöttek kétharmada, ezért fontos a védelmi szabályok betartása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.