Koronavírus-járvány

Visszautalta a 85 milliót a penyigei csapat, hogy segítsen a védekezésben

Hogy mi lesz később a sportfejlesztéssel? Nem tudom, de Magyarországon most nem is ez a prioritás! - mondta a polgármester.

2020.03.28 16:23ma.hu

Példaértékű magatartástól tett tanúbizonyságot Penyige polgármestere. Juhász Gyula több mint 100 millió forintnyi sikeresen elnyert támogatást „adott vissza” az államnak a koronavírus-járvány elleni küzdelem megsegítése érdekében.

A december 27-i Magyar Közlönyben megjelent adatok szerint 85 millió forintot kapott a Penyige Sportegyesület a meglévő futballpálya felújítására, ami magában foglalja a talajcserét, az öntözőberendezést, a hálók, a korlátok és a játékoskijáró rendbetételét. Emellett további 45 millió forintot költhettek volna el az öltözőépülettel kapcsolatos beruházásokra.

A Penyigei Sportegyesület tagsága Juhász Gyula polgármester kezdeményezésére úgy döntött, hogy a sikeresen megnyert pályázati pénzt (a már felhasznált összegen felül) visszautalja.

"Úgy gondoljuk mi itt penyigei emberek, sportbarátok, hogy ennek az összegnek, amely még maradt az előkészítési költségek után, a koronavírus járvány miatt vészhelyzetbe került Magyarországon jobb helye van a védekezési költségek között" – mondta a polgármester a haromhatart.hu-nak.

"Hogy mi lesz később a sportfejlesztéssel? Nem tudom, de Magyarországon most nem is ez a prioritás! Mérhetetlenül büszke vagyok, hogy kezdeményezésemre az egyesület vezetősége rögtön támogatásáról biztosított, és a döntésben mögém állt. Mi itt Penyigén megtettük, amit a szívünk diktált!"

A Penyige SE 13 forduló után 24 pontot szerzett, és a negyedik helyen áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye III. Szamos csoportjának tabelláján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.