Járvány

Koronavírus - Orbán Viktor: a hitelek tőke és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztjük - videó

Gazdasági döntések születtek.

2020.03.18 16:05ma.hu

A kormányülés szünetéből jelentkezett, a veszélyhelyzet hetedik napjára megszervezték Magyarország kollektív önvédelmét a világjárvánnyal szemben. A járványügyi döntésekről folyamatosan tájékoztatnak minket, mindenki - akciócsoportok, operatív törzs - 24 órában dolgozik, ma pedig a járvány- és egészségügyi kérdések mellett gazdasági döntéseket is hoztak.

Mivel a járvány a foglalkoztatásra is rossz hatással vannak, az alábbi, legsürgetőbb döntéseket hozták:
-  a magánszemélyek és vállalkozások a mai napig megkötött hiteleinek tőke és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztik
- a rövidlejáratú vállalkozási hiteleket június 30-áig meghosszabbítják
- a holnaptól felvett új fogyasztási hitelek teljes hiteldíjmutatóját a jegybanki alapkamat+5%-ban maximalizálják

Az alábbi szektorokban teljes egészében elengedik a munkáltatók teljes járulékfizetési kötelezettségeit, a munkavállalókét mérséklik június 30-ig:
- turizmus
- vendéglátás
- szórakoztatóipar
- sport
- kulturális szolgáltatások
- taxiszolgáltatás (KATA-sok adófizetését elengedik június 30-ig)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.