Hivatali visszaélésben bűnösek!

Zsanett győzött? Súlyosbították a zsaruk ítéletét!

Megváltoztatta az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa a Zsanett-ügyben korábban meggyanúsított öt rendőr ügyében szerdán; a bíróság az első fokkal szemben bűnösnek mondta ki az első-, másod- és harmadrendű vádlottat a hivatali visszaélés vádjában és súlyosította mind az öt rendőr büntetését.

2009.01.14 14:06MTI

Az ítélőtábla katonai tanácsa elfogadta az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság katonai tanácsa által megállapított történeti tényállást.

Eszerint a három zászlós és a két őrmester 2007. május 4-re virradóra engedély nélkül hagyta el a fővárosi, VIII. kerületi járőrkörzetét, amikor a XIII. kerületbe hazakísérték az intézkedés alá vont, de okmányokkal nem rendelkező E. Zsanettet.

A másodfokú bíróság azonban úgy ítélte meg, ezzel nemcsak a szolgálatban kötelességszegést követték el, de az első- másod- és harmadrendű vádlott megvalósította a hivatali visszaélést is.

Ezért az ő pénzbüntetésüket megemelte: az elsőrendű vádlottat 200 ezer forint, a másodrendűt 160 ezer forint, a harmadrendűt 150 ezer forint megfizetésére ítélte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.