Járvány

Koronavírus - Századvég: a magyarok többsége elutasítja a rémhírek terjesztését

A megkérdezettek 71 százaléka úgy látja, hogy bizonyos internetes híroldalak szükségtelenül keltenek pánikot a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

2020.03.10 10:54MTI

A magyarok többsége elutasítja az indokolatlan pánikkeltést a médiumok részéről a koronavírussal kapcsolatban - közölte kutatása alapján a Századvég Alapítvány kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a megkérdezettek 71 százaléka úgy látja, hogy bizonyos internetes híroldalak szükségtelenül keltenek pánikot a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, és csak 25 százalékuk szerint nem jelent problémát a jelenség.

Ezzel összefüggésben a válaszadók 61 százaléka szerint a kormánynak határozottabban kell fellépnie a rémhíreket terjesztő médiumok ellen, míg 35 százalékuk ezt nem tartja szükségesnek - tették hozzá.

A közleményben azt írták: a felmérés alapján kijelenthető, hogy a koronavírus-járványhoz hasonló, nagy közérdeklődést kiváltó események idején kiemelt jelentőségű a hiteles tájékoztatás a lakosság nyugalmának megőrzéséért és a járvány kialakulásának megelőzéséért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.