Járvány

Koronavírus - Egerben két magyar nőt tartanak megfigyelés alatt

Az intézmény felkészült az esetleges koronavírus-fertőzések kezelésére, az ott kezelt betegek biztonságban vannak.

2020.03.10 10:08MTI

Két, Svájcból hazatért nőt figyelnek meg az egri Markhot Ferenc Kórházban – derült ki a kórház főigazgatójának hétfői sajtótájékoztatóján.

Vácity József elmondta, hogy a kórházban jelenleg nincs olyan beteg, akinél kimutatták volna a koronavírus jelenlétét, a Svájcból érkező magyarokon célzott laborvizsgálatot végeznek, a mintákat a Nemzeti Népegészségügyi Központba küldik tovább. És ezekből a mintákból állapítják meg vagy zárják ki a koronavírus-fertőzést.

Vácity szerint egyébként az intézmény felkészült az esetleges koronavírus-fertőzések kezelésére, az ott kezelt betegek biztonságban vannak. A kórházban látogatási tilalmat vezettek be, melyet megerősített portaszolgálattal és a vagyonvédelemmel tartatnak be.

Svájcban egyébként hétfőig összesen 366 koronavírusos esetet regisztráltak, az először február 25-én egy Olaszországból érkező férfin észlelt járványnak két halálos áldozata volt. Az új fertőzöttek számának alakulása nem mutat feltartóztathatatlannak tűnő járványt, bár pont a hétfői nap kiugrónak számított a 107 új regisztrált fertőzöttjével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.