Szabadon távozhatott a gyilkos

Zárt osztályra került az ítélethirdetés után a 17 éves Csenge édesanyja

A nő térden állva könyörgött a bírónőnek, hogy változtassa meg ítéletét.

2020.03.05 07:37ma.hu

K. Csenge édesanyja összeomlott és elájult a bíróságon az ítélethirdetést követően: a nő képtelen volt elfogadni a döntést, térden állva könyörgött a bírónőnek, változtassa meg ítéletét. A fiatal lány édesanyját végül mentő vitte el - írja a Blikk.

Mint ismeretes, négy év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a 17 éves borsodnádasdi K. Csenge gyilkosát, a 22 éves B. Rolandot. Az indoklás szerint B. Roland gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös, azt ugyanis nem sikerült minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy ő bántalmazta Csengét, mielőtt a vízaknába dobta.

A férfit az előzetesben töltött évek miatt el is engedték, kisétálhatott a bíróságról, csak a holmijáért ment vissza a börtönbe.

Az ítélet hallatán Csenge édesanyja zokogott, majd összeesett. "Olyan állapotban voltam, hogy a zárt osztályra kerültem. Annyira kikészültem a bíróságon történtektől, hogy egyszerűen törölte az agyam a hallottakat" – mondta a Blikknek K. Csenge édesanyja, aki semmire nem emlékszik. Mint mondta, már jobban van, és újra érez magában annyi erőt, hogy tovább harcoljon az igazáért.

"Nagyon remélem, hogy másodfokon nem ilyen döntés születik, és Roland hosszú évekre visszakerül a rácsok mögé" – szögezte le Farkas Róza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.