Gyilkosság

Gondatlan volt a borsodnádasdi emberölés vádlottja a törvényszék szerint

Szibériai bérrabtartást követel a Mi Hazánk.

2020.03.03 15:10MTI

Nem szándékos, hanem gondatlan emberölés miatt ítélték el azt a fiatal férfit, aki Borsodnádasdon vízgyűjtő aknába dobta eszméletlen lányismerősét, aki emiatt vízbe fulladt.

A Miskolci Törvényszék kedden gondatlanságból elkövetett emberölés miatt első fokon, nem jogerősen négy év szabadságvesztésre ítélte a büntetlen előéletű huszonnégy éves vádlottat tájékoztatta a törvényszék az MTI-t.

A közlemény szerint a vádlott 2017. szeptember 2-án egy baráti összejövetelen vett részt a Borsodnádasd mellett található tónál, ahol alkoholt fogyasztott, és elszívott néhány szál kábítószeres, "herbálos" cigarettát is.

A fiatal férfi és a tizenhét éves lány ismerték egymást, baráti viszonyban álltak. Napközben telefonon megbeszélték, hogy este találkoznak a templom melletti erdei ösvénynél. A lány el is ment a találkozóra, de ott összevesztek, majd elváltak egymástól. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott később visszament a vita helyszínére, ahol megtalálta az ájult lányt, akiről azt hitte, hogy halott. Ezután levetkőztette a lányt, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy él-e még, elvonszolta egy vízaknához, amelynek levette a vasfedelét, és bedobta a testet. Az ekkor még életben lévő lány ezután belefulladt a vízbe.

Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett szándékos emberölés miatt emelt vádat. A törvényszék álláspontja szerint azonban nem volt bizonyítható, hogy a férfi meg akarta ölni a nőt, a felelőssége abban állapítható meg, hogy amikor az aknába dobta a testét, nem győződött meg arról, hogy él-e még a lány, így gondatlanságból okozta a halálát.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész azonban a gondatlan emberölés minősítésének megváltoztatása és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett.

Szibériai bérrabtartást követel a Mi Hazánk

A Mi Hazánk szerint újabb gyalázatos ítélet született ma a magyar bíróságon, hiszen mindössze négy év letöltendő börtönbüntetést kapott, és így - az előzetesben töltött idő miatt - szabadon hazasétálhatott a bíróságról az a gyilkos, aki a vád szerint összeverte, majd egy vízelvezető aknába hajította a mindössze 17 éves borsodnádasdi lányt, K. Csengét.

A Mi Hazánk szerint azért is különösen felháborító az eset, mert a bíró annak ellenére hozott ennyire enyhe ítéletet, hogy akár 15 évet is kiszabhatott volna az elkövetőre, de az első fokon eljáró bíróság nem találta bizonyítottnak a szándékos emberölést az összevert lány aknába dobása ellenére sem.

A Mi Hazánk Mozgalom követeli, hogy az ehhez hasonló bestiális bűncselekmények elkövetőit ne engedjék vissza szinte büntetés nélkül a társadalomba, hanem olyan ítéletet hozzanak a bíróságok, amely elrettentő erővel bír, és a szibériai bérrabtartás bevezetésével méltó módon bűnhődjenek meg az ilyen gyilkosok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.