OMSZ

A mentőautóba csapódott egy bagoly Balatonfenyvesnél, megmentették

A mentők senkit nem hagynak magára.

2020.02.20 17:11ma.hu

Állomáshelyére tartott az a fonyódi mentőegység, aminek Balatonfenyvesnél csapódott az oldalába egy nagytestű madár.

A mentők először nem tudták, mi okozta a nagy durranást, de kiszállva már látták, hogy egy sérült bagoly fekszik mozdulatlanul az út szélén - írja Facebook-oldalán az OMSZ.

Az irányító csoport segítségét kérték, miközben óvatosan egy dobozba helyezték a madarat, aki ugyan kezdte visszanyerni eszméletét, de súlyosan megsérült.

A mentők külön engedéllyel szállíthatták állomáshelyükre a pórul járt állatot, amíg a mentésirányítás felvette a kapcsolatot a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságával.

A szakemberek a reggeli órákban érkeztek a mentőállomásra és ellátás után, végül stabil állapotban szállították a Fenékpusztai Madármentő állomásra a madarat, további ellátás céljából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.