Bűnügy

Marian Cozma édesapja: Sztojka örökre maradjon a börtönben

Újra rács mögé került az egykori világklasszis kézilabdázó, Marian Cozma egyik támadója, Sztojka Iván.

2019.11.19 08:18ma.hu

Sztojka Iván tavaly kedvezménnyel szabadult, de a gyanú szerint nem tért jó útra: prostituáltat futtatott, ezért csapott le rá a Készenléti Rendőrség.

"A férfi 2019 márciusától nyár végéig prostitúcióra bírt rá egy dunaújvárosi lányt, akitől a bevételét részben vagy egészben elvette, életvitelét abból fedezte. Sz. I. rendszeresen beszámoltatta a nőt a jövedelméről, amit vagy készpénzben, vagy banki utalással kellett neki elküldenie. Ebben az általa beszervezett három bűntársa segítette, akik saját bankszámlájukról vették fel az oda utalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit átadtak a 37 éves enyingi férfinak” – olvasható a rendőrség közleményében.

A Blikk szerint Enyingen most mindenki a férfi újbóli elfogásáról beszél: a legtöbben fellélegeztek, hogy egy ideig talán megszabadulnak a férfitól.

"Nincs mit szépíteni, nagyon vártuk már, hogy újra bevarrják" – kezdte egy helybéli férfi, aki a nevét nem akarta elárulni, mert tart a családtól.

"Amióta kijött, újra félelemben éltünk, mert ő és a barátai nem fogták vissza magukat. Úgy tudom, nemcsak itt, Enyingen élt, valamelyik Balaton-parti településen is lakott. Az elfogása előtt már sejtettük, hogy készül valami, mert egész nap helikopterek köröztek a város felett. Aztán persze, futótűzként terjedt a hír, hogy megint őt vitték el" – árulta el a férfi.

A letartóztatott férfi édesanyja igen haragosan reagált, amikor fia elfogásáról kérdezték. "Senki ne merjen a gyerekemről semmit se mondani, mert esküszöm, kaszával megyek neki. Nem érdekel, ha leültetnek, elegem van, hogy mindig őt bántják! Ne engem kérdezzen, keresse meg azt a bűnbandát, amelyik a bajt hozta rá!" – kiabálta az idős asszony, majd becsapta a kertkaput.

Petre Cozma, Marian édesapja felháborodott már azon is, hogy Sztojka kiszabadult, és nincs meglepve azon sem, hogy máris megy vissza a börtönbe.

"Azt kívánom, örökre maradjon a börtönben, hogy legalább másnak már ne tudjon akkora fájdalmat okozni, mint nekünk" – mondta a lapnak az édesapa. "Megérdemelné, hogy átélje ugyanazt, amit az én ártatlan fiamnak okozott a barátaival. A megítélt kártérítésből még mindig nem kapott semmit a család, de most már nem várok tovább, jogi útra terelem az ügyet!"

Mint ismert, 2009. február 8-án hajnalban szíven szúrták Marian Cozma válogatott kézilabdázót. A bíróság Sztojka Ivánt 13 évnyi fegyházbüntetésre ítélte, ebből szabadult kedvezményekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.