Önkormányzat 2019

Ismét választanak Kisberényben és Taranyban vasárnap

Jogszabálysértés miatt Kisberényben a polgármester- és a képviselő-választást, Tarany 1-es szavazókörében a polgármester-választást kell megismételni.

2019.11.08 21:30MTI

Újra az urnákhoz járulhatnak a választópolgárok Somogy megye két településén vasárnap: jogszabálysértés miatt Kisberényben a polgármester- és a képviselő-választást, Tarany 1-es szavazókörében a polgármester-választást kell megismételni - adta hírül honlapján a Nemzeti Választási Iroda (NVI).

A kisberényi önkormányzati választási eredményt a területi választási bizottság megsemmisítette és új választást írt ki, mert a községben csaknem megduplázódott a helyi lakcímmel rendelkező választásra jogosultak száma a szavazás előtti hetekben.

Sárhegyi Judit, a területi választási iroda vezetője korábban az MTI-nek elmondta, az eredetileg 128 nevet tartalmazó kisberényi névjegyzéken október 13-án már 252 helyi szavazásra jogosult neve szerepelt. Ez ilyen rövid határidővel csak az állandó lakcím megváltoztatásával történhetett, ami jogellenes, ha valaki az új címén nem életvitelszerűen lakik.

Taranyban mozgóurna nélkül bonyolítottak le mozgóurnás szavazást, és egy olyan ember is szavazott, akinek nem volt választójoga. A területi választási bizottság ezért megsemmisítette az 1-es szavazókör polgármester-választási eljárását.

A megismételt választásokon a korábbi jelöltek indulhatnak. Kisberényben a polgármesteri tisztségért hárman, a négy képviselői helyért tizenegyen versengenek, Taranyban négyen szeretnének településvezetők lenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.