Önkormányzat 2019

Három névben gondolkodik a Fidesz Borkai után

Az egyik alpolgármester, a megyei közgyűlés fideszes elnöke és egy volt sportoló jöhet szóba.

2019.11.07 08:30ma.hu

Borkai Zsolt lemondása után időközi polgármester választáson dől majd el, ki lesz Győr polgármestere. Lapértesülések szerint a Fideszben három lehetséges jelöltben gondolkoznak, akiket az időközi választáson a kormánypárt elindítana.

Egyikük Németh Zoltán, aki 1990-től a Fidesz tagja. Németh 2014 októberében az önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP pártszövetség listavezetőjeként szerzett mandátumot a megyei közgyűlésében, a megyei közgyűlés elnöke jelenleg is.

Felmerült még Fekete Dávid neve is, aki jelenleg az egyik alpolgármester. Fekete 2004 óta tagjai Fidelitasnak, 2007 óta pedig a Fidesznek. 2009 óta a Győri Fidelitas ügyvezető alelnöke, 2011 óta a Győr-Moson-Sopron Megyei Fidelitas elnöke. 2010 januárja és szeptembere között Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése Városstratégiai Bizottságának külsős tagja volt.

Az Index szerint a Fideszben az is szóba került, hogy Pálinger Katalin olimpiai ezüstérmes magyar válogatott kézilabdakapust indítanák el az időközin.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.