Négy hónap szünet után kipihenten ásnak tovább

Megint fúrják egy kicsit a négyes metró alagútját

Négy hónap szünet után a Bamco a héten ismét elindította a 4-es metró fúrópajzsát, amely a Gellért téri állomás peronalagútjáig fog fúrni, aztán ismét leáll - írja a pénteki Népszabadság.

2009.01.09 07:26Népszabadság Online

A pihenő alatt kell megépíteni a Gellért téri állomás és a peronalagút belső falazatát, hogy az vízzáró legyen, és megóvja az építkezés miatt megsüllyedt Műegyetem kémiai tanszékének épületét.

A jelenlegi kalkulációk szerint mindezzel februárra végeznek, a szokásos karbantartás után március közepétől áprilisig fúrhatja tovább az alagutat az északi pajzs a Duna alatt. A déli szerkezet április elején indul, és május elején érhet át Pestre. Szakemberek arra számítanak, hogy a Fővám tér március-áprilisra lesz olyan állapotban, hogy fogadni tudja a fúrópajzsokat.

A lap arra figyelmeztet, hogy a BKV-nak és az alagutat fúró konzorciumnak sem mindegy, hogy a szerkezet mikor és meddig jut el. Ha ugyanis a fúrópajzs előbb érne a Fővám térhez, mintsem az fogadni tudná a szerkezeteket, akkor azokat átmenetileg ismét le kellene állítani, erre az időre pedig több százmillió forintot is követelhet a Bamco, álláspénz címén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.