Zöld télapó a 4-es mentén

Jegyeket, bérleteket - zöld mikulások a metróépítésen!

A 4-es metró mikulásai a hagyományos öltözettől eltérve nem piros, hanem a leendő metró zöld színébe öltözve járják ma a várost. Elsősorban a gyerekeknek, de az arra járó felnőtteknek is ad az M4 mikulás a szaloncukraiból.

2008.12.05 16:35ma.hu

A 4-es metró mikulásai délelőtt a Móricz Zsigmond körtéren és a Kálvin téren, délután a Rákóczi téren és Keleti pályaudvarnál ajándékkal lepik meg a járókelőket A 4-es metró mikulásai a hagyományos öltözettől eltérve nem piros, hanem a leendő metró zöld színébe öltözve járják ma a várost.

Elsősorban a gyerekeknek, de az arra járó felnőtteknek is ad az M4 mikulás a szaloncukraiból.

A zöld mikulás nemcsak a metró színre utal, hanem jelzi: a 4-es metró egy valóban zöld beruházás. Nemcsak azért, mert a metró megépültével kevesebb autó járja majd a főváros útjait, hanem azért is, mert az építők már most az építkezés során is kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre.

A Rákóczi téren például az állomás építési technológiáját úgy változtatták meg, hogy ne kelljen kivágni a védett platánfákat a téren, ezért az állomás egy része a felszínről történő építés helyett a föld alatt, bányászati módszerrel épül.

Hasonló példa a Gellért téri állomás és a nyomvonal is. A metró nyomvonalát az eredeti tervekhez képest úgy módosították, hogy a hőforrások ne kerülhessenek veszélybe.

A termálvizek minőségét pedig több szonda és egy 300 méter mély figyelő kút is folyamatosan ellenőrzi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.