A Városházán is nagy a készültség!

Hagyó Miklós szabadságát hagyta félbe a gázügy miatt!

A fővárosi önkormányzat minden intézményénél felmérik az alternatív energiaellátás lehetőségét, felkészülve egy esetleges gázkorlátozásra - tudta meg az MTI szerdán városházi forrásokból.

2009.01.07 13:23MTI

A tájékoztatás szerint ez egyebek között azt jelenti, hogy a működés és az alapellátás biztosításáért megvizsgálják, az adott helyen, az egyedi felhasználási ponton indokolt-e a földgázfelhasználás, illetve, hogy mód van-e a gázszolgáltatás felfüggesztésére, más energiahordozóval való helyettesítésére. 

Ha erre lehetőség van, azonnal elrendelik a változtatást. Horváth Éva, a városüzemeltetésért felelős Hagyó Miklós (MSZP) szóvivője megerősítette az MTI azon értesülését, hogy a főpolgármester-helyettes vasárnapig esedékes szabadságát megszakítva már keddtől hivatalában dolgozik a biztonságos gázellátással összefüggő kérdéseken. 

Ez ügyben a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésére tájékoztatót, intézkedési tervet nyújt be Hagyó Miklós - jegyezte meg a szóvivő. A fővárosi önkormányzat intézményei az öt kategóriás kormányzati besorolási rendben az utolsó két kategóriába tartoznak. 

A főpolgármester-helyettes intézkedésére a hivatali ügyosztályvezetők felhívják az intézmények figyelmét az energia-, a földgáz-takarékosságra, fogyasztásuk csökkentésére, lehetőség esetén az önkorlátozásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.