Ügyészség

Két év múlva került vissza gazdájához Igor - vádemelés a kutyatolvaj ellen

Az utcán látta meg a fiatal Cane Corso-t, megtetszett neki, hazavitte.

2019.09.20 10:24ma.hu
Igor (Fotó: Ügyészség)

A Szarvasi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy 28 éves büntetlen előéletű szolnoki férfi ellen, aki még 2016 decemberében lopott el egy nagyértékű kutyát Gyomaendrődről.

A vádlott 2016. december 3-án rokonlátogatóban járt Gyomaendrődön, amikor megpillantott az utcán egy fekete színű, vágott fülű, törzskönyvezett, mikrochippel rendelkező Cane Corso fajtájú kan kutyát. A 7 hónapos kutya nem sokkal ezt megelőzően szökött az utcára, „Igor” névre hallgatott és piaci értéke 300.000,- Ft volt. A vádlott beültette a szelíd kutyát a kocsijába, majd Szolnokra vitte, ahol az albérletében hónapokig házőrzőként tartotta. Ez idő alatt a vádlott a kutyát nem vitte állatorvoshoz, nem győződött meg arról, hogy van-e benne chip, és nem is állt szándékában a kutya gazdájának felkutatása.

Időközben a vádlottnak ki kellett költözni az albérletből, ezért a kutyát az interneten meghirdette és 2017 tavaszán el is adta oltási könyv és egyéb dokumentumok nélkül egy nemespátrói nőnek 100.000,- Ft-ért. A nő később tenyésztésbe fogta a kutyát és a kiskutyákat az egyik internetes apróhirdetési portálon kínálta eladásra többek között az apakutya fényképével. Igor eredeti tulajdonosa 2018 augusztusában látta meg az internetes portálon a kutyája fényképét és azt határozottan felismerte, ezért feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozás során a mikorchip útján azonosításra került Igor, akit ekkor már új gazdája Zeusznak hívott, és őt le is foglalták, majd 2019. február 21-én adták vissza eredeti gazdájának. Az eset érdekessége, hogy a kutyába időközben ismeretlen okból egy másik mikrochipet is beültettek, így jelenleg két mikrochippel rendelkezik.

A Szarvasi Járási Ügyészség a szolnoki férfi ellen kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróság előtt folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Akik nem ismernék Csurgót, amely egy 5300 lelket számláló kisváros, mely történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza, Somogy megye délnyugati részén három tájegység - Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, érdemes ellátogatni, hiszen keresve sem találhatna szebb és jobb helyet, minthogy a környék lehetőségeit és természeti sokszínűségét kihasználva kimozduljon, és tekerjen egy jót.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.