OMSZ

Életet mentett a Mallorcán nyaraló magyar mentős házaspár

Valaki segítségért kiabált a vízből...

2019.09.20 09:28ma.hu

Jól megérdemelt pihenését töltötte Mallorcán az Országos Mentőszolgálat székesfehérvári mentőtiszt házaspárja, amikor tegnap valaki segítségért kiabált a vízből - írja Facebook-oldalán az OMSZ.

A házaspár gyorsan odasietett, ahol a fürdőzők egy 60 év körüli férfi testét tartották a víz tetején. A rutinos mentőtiszt pár partra húzta a beteget, akinél nem tapasztaltak légzést. Azonnal megkezdték az újraélesztést, miközben többen is értesítették a mentőket.

Pápai Imre és Kitti egymást váltva, hősiesen végezték a mellkasi nyomásokat a vizimentők félautomata defibrillátorának érkezéséig. A küzdelem hosszú percekig zajlott, amit a fürdőző tömeg döbbenten figyelt.

Az azonnali beavatkozás végül eredményre vezetett, spanyol kollégáik stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit, miután megköszönték a magyar életmentők segítségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.